ZeljkoSo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ZeljkoSo

Dobrodoshli na Forum

PrijemGalerijaTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Sex sa 14

Ići dole 
3 posters
AutorPoruka
ljUbaVni`teRapeUt
Specijalni Admin
Specijalni Admin
ljUbaVni`teRapeUt

Broj poruka : 99
Godina : 34
Datum upisa : 07.04.2007

Sex sa 14 Empty
PočaljiNaslov: Sex sa 14   Sex sa 14 Icon_minitimeSub Apr 07, 2007 7:48 pm

BEOGRAD - Deca u Srbiji stupaju u seksualne odnose već sa 14-15 godina! Prema nezvaničnim podacima Centra za planiranje porodice pri Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta, najčešće korišćeno "kontraceptivno sredstvo" je prekinuti snošaj, a kao posledica toga je više od 200.000 abortusa godišnje i epidemija virusnih polnih infekcija!
Istraživanja koja su rađena pre dve godine pokazuju da je čak 13 odsto mladih uzrasta 11, 13 i 15 godina seksualno aktivno, dok se taj procenat penje do 38 odsto za uzrast od 15 do 19 godine! Predsednik Udruženja za reproduktivno zdravlje i ginekolog Ginekološko-akušerske klinike "Narodni front" Ana Mitrović kaže da se granica stupanja u seksualne odnose u Srbiji značajno pomerila.
- Mladi u Srbiji sve ranije stupaju u seksualne odnose. Granica je drastično pomerena za 3-4 godine, pa sada mladi počinju seksualni život negde pred kraj osnovne i početak srednje škole, što je alarmantan podatak. Nažalost, naše društvo je izuzetno konzervativno po pitanju seksualnih odnosa, pa mladi jednostavno nemaju gde da nauče kako da se zaštite. U porodicama se o tome ne priča, a mladi retko posećuju savetovališta. Među njima kruže polovične informacije, uglavnom iz magazina, a sve to za posledicu ima drastično povećanje virusnih infekcija i abortusa u mlađoj populaciji - kaže doktorka Ana Mitrović.
Mladima u Srbiji nedostaje osnovno znanje o načinu funkcionisanja reproduktivnih organa, ali i o seksualno prenosivim infekcijama, upozorava doktorka Mitrović.
- Imamo pravu epidemiju virusnih infekcija koje izazivaju kondilome, a na duži rok čak i karcinome materice! Statistika kaže da na svakih hiljadu devojaka pedeset neplanirano ostane u drugom stanju. Zbog lošeg materijalnog, ali i socijalnog stanja, većina njih odlučuje se na abortus. Čak 23 odsto devojaka koje se odluče za abortus na taj način kasnije prekine trudnoću više od četiri puta! Svaki četvrti abortus u Srbiji propraćen je komplikacijama, pa devojke tako direktno postaju odgovorne za budući sterilitet - napominje doktorka Mitrović.
Profesor doktor Tijana Mandić, klinički psiholog, kaže da je za prerani ulazak mladih u seksualne odnose prevashodno krivo društvo, koje je haotično i bez izgrađenih pravila.
- Danas se brzo živi i nema više "sporog" odrastanja. Mlade generacije potpuno su izgubile detinjstvo. Po uzoru na medijske ikone, devojčice sve ranije postaju "devojke", a dečaci "frajeri". U modelima tranzicije potpuno smo pobrkali vrednosti, a celo društvo je za model ponašanja prihvatilo surovost. Mi ne poštujemo jedni druge, ne poštujemo majke, ne štitimo decu, koja u mnogim slučajevima žive u katastrofalnim uslovima. Pa kako onda mladom biću da usadimo neku nežnost, toleranciju i drugačije ponašanje?! Zato ne treba da nas čudi to što su mladi surovi jedni prema drugima, prema svom telu i bebama koja im se "dese". Danas je moderno biti surov, a biti uspešan čovek znači gaziti po drugim ljudima - objašnjava Tijana Mandić.
I. PEŠIĆ

Sterilan svaki sedmi par u Srbiji

Parovi u Srbiji ne razmišljaju o posledicama seksualnih odnosa bez zaštite. Rezultat višegodišnjeg nemara je sterilitet za svaki sedmi par u Srbiji.
Abortus, kao najpopularnije sredstvo za kontrolu rađanja, direktan je "krivac" za mnoge komplikacije zbog kojih žene ostaju sterilne. Svaki peti abortus u Beogradu, svaki deseti u Vojvodini i svaki treći u centralnoj Srbiji praćen je komplikacijama kao što su upale, povrede unutrašnjih organa i krvarenja. Čak 45 odsto žena u Beogradu koje su imale abortus ima psihičke posledice. Istovremeno, statistike pokazuju da majke tinejdžerke češće rađaju decu sa urođenim manama. To se najčešće objašnjava neprimerenim ponašanjem u trudnoći, kao što su korišćenje duvana, alkohola i u nekim slučajevima korišćenje narkotika.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.kamyzmaj.co.sr
Lanaaaa
Specijalni Admin
Specijalni Admin
Lanaaaa

Broj poruka : 7
Datum upisa : 23.02.2007

Sex sa 14 Empty
PočaljiNaslov: Re: Sex sa 14   Sex sa 14 Icon_minitimeNed Apr 08, 2007 8:11 pm

E. jbg :S Kad zhivimo u takvoj sredini gde svako ebe svkoga nie ni chudo shto i mi mavi pochnemo tako vrlo rano pale pale pale pale pale pale
Nazad na vrh Ići dole
ZeljkoSo
Specijalni Admin
Specijalni Admin
ZeljkoSo

Broj poruka : 35
Godina : 35
Datum upisa : 22.02.2007

Sex sa 14 Empty
PočaljiNaslov: Re: Sex sa 14   Sex sa 14 Icon_minitimePon Apr 09, 2007 4:07 am

cccc ne znam ja sam tada imo 12 god ona 11 tako da smo mi i ranije hehhehe ma nemojte mene gledate ja sam boodala nisam ni imo pishu a vetj sam teo umachem Razz
Nazad na vrh Ići dole
http://www.zeljkoso.co.sr
ljUbaVni`teRapeUt
Specijalni Admin
Specijalni Admin
ljUbaVni`teRapeUt

Broj poruka : 99
Godina : 34
Datum upisa : 07.04.2007

Sex sa 14 Empty
PočaljiNaslov: Re: Sex sa 14   Sex sa 14 Icon_minitimePon Apr 09, 2007 7:45 pm

Dobro ja sam sa 15 Smile Smile Smile